IKLAN 300 x 600
IKLAN 336 x 280
Air kanji atau air yang datang daripada rebus beras telah
menjadi salah satu minuman yang begitu akrab di Indonesia. Semua lapisan
masyarakat untuk mengetahui tajin air. Tetapi tidak beberapa orang lain
menganggap bahawa air yang mereka minum adalah untuk kanji yang berasal dari
bahagian bawah.
Air tajin ternyata mempunyai pelbagai manfaat untuk
kesihatan kerana dalam air mengandungi glukosa, kanji 2 jenis Poliglukosa,
magnesium (Mg), kalsium (Ca) dan Protein. Glukosa di dalamnya boleh digunakan
untuk memudahkan penyerapan electrolytes, jadi baik untuk dehidrasi yang
disebabkan kerana cirit-birit sedikit.
Polimer glukosa boleh diserap dengan mudah. Poliglukosanya
kandungan juga boleh memampatkan najis supaya cecair yang keluar boleh
dikurangkan. Protein pada kanji yang tinggi udara iaitu 7-10 peratus.
Ternyata air ia giliran kanji adalah sangat berfaedah kepada
kesihatan badan. Berikut adalah faedah-faedah makan air kanji untuk kesihatan
badan:
Mengekalkan kolesterol anda
tahap air tajin kaya dengan karbohidrat dan vitamin tetapi
mengandungi laktosa tiada jadi ia adalah baik untuk mengambil untuk mereka yang
ingin mengekalkan paras kolesterol mereka.
Diet yang baik
Untuk anda yang sedang menjalani program diet, tajin air
konsumsilah. Air ini mengandungi banyak nutrien tetapi tidak membuat lemak
badan anda.
Meningkatkan imuniti
Air mineral mengandungi kanji yang diperlukan untuk
meningkatkan sistem imun anda.
Mengekalkan kesihatan jantung
Air kanji juga mengandungi vitamin E dan magnesium yang baik
untuk meningkatkan kesihatan jantung.
Melalui rajin menggunakan air tajin, anda juga boleh
mengelakkan angin ahmar. Menyembuhkan luka bakar kerana matahari jika anda
terdedah kepada terbakar kerana matahari terlalu lama, guna air tajin di atas
kulit terbakar. Air untuk penyejukan dan usefull tajin melegakan kulit
anda.
Meningkatkan bibir Anda
warna gelap bibir
anda boleh lenyap dengan bersungguh-sungguh memohon tajin air di atas lip.
Bagaimana untuk memasak Nota hak air kanji supaya kedua-dua bahan-bahan yang
terkandung di dalamnya boleh dihasilkan sepenuhnya. Ia disyorkan untuk
menggunakan nasi perang.
Satu cara adalah dengan basuh beras akan digunakan terlebih
dahulu. Perlu diingat bahawa beras akan digunakan iaitu beras yang ada akan
masih kulit arinya. Basuh kepada jumlah maksimum sebanyak dua hingga tiga kali
supaya tidak ada banyak bahan yang salah adalah sia-sia.
Sambil basuh, rebus
tiga hingga empat gelas air hanya tunggu sehingga mendidih. Kemudian masukkan
segenggam beras dalam air yang telah mendidih.
Kacau dan tidak overcook panggang sampai air sedikit ketulan
kemudian Tapis untuk membuang kotoran. Kemudian Hidangkan.
Air tidak boleh disimpan kanji adalah terlalu panjang.
Terpanjang yang 24 jam. Yang perlu diletakkan dalam keadaan hangat di perintah
untuk air tidak Guankan tajin. Air ternyata banyak kelebihan Menyimpan kanji
untuk meningkatkan kesihatan badan anda.
Sila berkongsi kepada saudara-mara anda, Smoga berguna.
0 Response to "Ajaib..!! Air beras tidak melakukan pembaziran, ternyata bahawa banyak manfaat untuk jantung dan Kecantikan anda."
Post a Comment